"Psychomotorische therapie heeft als doel om de verbinding met je lijf weer terug te vinden, zodat er meer vertrouwen ontstaat en het luisteren ernaar makkelijker wordt."

Psychomotorische therapie is een lichaams- en ervaringsgerichte vorm van therapie. Door het inzetten van sport en spel of lichaamsgerichte oefeningen wordt er niet alleen verbaal gewerkt aan de bestaande problemen. De focus ligt op de lichaamsbeleving en/of het bewegingsgedrag. De nadruk op het ervaren en het oefenen helpt om gevoelens duidelijker te maken en er meer grip op te krijgen.

Vaak vindt er in ons hoofd veel plaats. Naast je hoofd is je lijf een mooi instrument die je de hele dag verteld waar je behoefte aan hebt en waar je grenzen liggen. Door psychische klachten kan de verbinding met je eigen lijf wat verstoord zijn geraakt, dit kan ervoor zorgen dat het luisteren naar je lichaam lastig is.

Het kan soms moeilijk zijn om uit te drukken wat er precies merkbaar is, wat je precies denkt en voelt. In de PMT zal aandacht besteed worden aan de herkenning en verwoording van opkomende lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen die tijdens de oefeningen naar voren komen. Naast dat dit nieuwe inzichten kan geven, wordt er ook geoefend om tot nieuwe ervaringen en handiger gedrag te komen.

Vitaal GGZ heeft 2 PMT-ers in het team (Marit & Hans) zodat u zo goed mogelijk, meer bewegingsgericht of meer ervaringsgericht, aan de slag kunt.

Wachttijden per locatie

Afhankelijk van uw klachten is de minimale wachttijd tussen aanmelding en intake zoals hieronder.
De wachttijd tussen intake en behandeling is +/- 4 weken. Er is geen verschil tussen diagnosegroepen.

Nijkerk

0
GBGGZ
0
SGGZ

Lunteren

0
GBGGZ
0
SGGZ

Zeewolde

0
GBGGZ
0
SGGZ

Wachttijden bijgewerkt per 9 juni 2024.

Bel mij s.v.p.

Nieuwe aanmelding? Klik hier.

De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.