Paulina Swiebel

Specialisme(n): Cognitieve gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie, Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, eHealth, Positieve psychologie

Met veel plezier ben ik bij Vitaal GGZ werkzaam als psycholoog op de locatie Nijkerk en Lunteren. Als psycholoog vind ik het iedere keer weer een boeiende uitdaging om samen met de cliënt op avontuur te gaan. Ik wil graag onderzoeken wat iemand drijft, welke patronen zijn ontstaan, tot welk inzicht we kunnen komen, welke handvatten passen en hoe iemand weer gaat stralen in zijn of haar kracht.
Naast praten, luisteren en observeren zet ik in mijn werk mijn intuitie en gevoel in. Dit zijn mooie instrumenten gebleken wat een hoop extra informatie kan verschaffen. Ik hecht ook veel waarde aan de therapeutische relatie. Het is mijns inziens van groot belang dat er “een klik” is tussen cliënt en behandelaar en dat mijn cliënten zich op hun gemak voelen, tevens ook dat ze zich vrij voelen om gedachten en gevoelens met mij te delen.
Als psycholoog maak ik onder meer gebruik van cognitieve gedragstherapie, schematherapie, positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie.
Mijn betrokkenheid en humor om ook de relativering te zoeken in heftige situaties zijn een belangrijke component voor een succesvolle therapie.